Mine ti favorittrestauranter i London (del 2 av 2)

Av

Her kommer del to av mine favorittrestauranter i London, altså topp fem! Introduksjon og del 1 med fem restauranter til finner du her.

5. Palomar

The dessert platter @palomarsoho…a work of art! #thepalomar #dessert #foodies

A photo posted by The Palomar (@thepalomar) on

Type mat: moderne israelsk
Prisnivå: småretter £6-25, dessert £5-7
Prøv disse rettene: polenta jerusalem style, shakshukit
Beliggenhet: piccadilly circus
Booking: nødvendig for borddelen, ingen reservasjon for bardelen

Å komme til Palomar er som å komme til en av de mange spennende, litt upmarket restaurantene i Tel Aviv. Så er da også Palomar søsterrestauranten til Machneyuda, en av Jerusalems aller mest anerkjente restauranter. Her er fantastiske kreasjoner med inspirasjon fra Levanten, Nord-Afrika og Spania. Dette er en fest for både smaksløkene og øyet. Og, sitter du ved baren, tilberedt rett foran øynene dine. Er dere to, gjør det. Så får dere prate litt med kokkene også. Alle rettene er til for å deles, og det er jammen bra. For her er det vanskelig å begrense seg når en får menyen i hende. Sett av plass til dessert også.

4. Bar Shu / Ba Shan

@fuchsiadunlop making me want to go to @barshurestaurant very badly! #regram

A photo posted by Nigella (@nigellalawson) on


Type mat: kinesisk – szechuan (bar shu)/hunan (ba shan)
Prisnivå: forretter £5-13, hovedretter £12-30
Prøv disse rettene: cloud ear funghus, twice cooked pork, boiled sea bass with sizzling chili oil
Beliggenhet: soho
Booking: anbefales fredag og lørdag kveld

Bar Shu og Ba Shan er to forskjellige restauranter, men jeg slår dem likevel sammen som en, for det er sånn jeg tenker på de der de ligger rett over gata for hverandre, med samme eiere og mye det samme på menyen. Her er det spicy kinesisk mat fra Hunan og Szechuan-regionene som står på menyen – i mine øyne den beste kinesiske maten. Sånn sett er dette kanskje de restaurantene jeg savner mest i London; tilsvarende mat finnes ikke i Istanbul og ikke får jeg til å lage det hjemme heller. Menyene er lange så her er det bare å prøve en kombinasjon av det litt mer kjente og det litt mer eksotiske. Men vær obs på chilitegnene – er det mange er det utrolig sterkt!

3. Barrafina

Octopus with capers

A photo posted by Vidar ⭐️ Et kjøkken i Istanbul (@vidar.bergum) on


Type mat: spansk/tapas
Prisnivå: tapas £6-30
Prøv disse rettene: varierer daglig
Beliggenhet: soho (+flere)
Booking: tar ikke reservasjoner

Barrafina begynte som en liten tapasbar i Soho med køer langt utpå gata (de tar ikke reservasjoner) men har etterhvert ekspandert med et par større restauranter andre steder i byen. Men reservasjoner tar de fremdeles ikke, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet. Heldigvis kan en bestille vin og noen småretter mens en venter. Her er det spanske tapas av ypperste kvalitet for alle penga – både klassikere og egne kreasjoner. Vær flere (men ikke flere enn fire!) og del på så mange retter dere orker (eller lommeboka tillater). Barrafina har også kokeboken Barrafina: A Spanish Cookbook og for et par år siden fikk de også sin første Michelinstjerne.

2. Yauatcha


Type mat: dim sum/kinesisk
Prisnivå: dim sum £5-14, hovedretter £10-40
Prøv disse rettene: wild mushroom dumpling, roasted duck pumpkin puff, striploin beef and enoki mushroom cheung fun
Beliggenhet: soho
Booking: nødvendig

Yauatcha er dimsum-restauranten med Michelinstjerne. Her er det god atmosfære både oppe og nede, men til middag ville jeg sittet nede om en kan. De har nå også en andre restaurant i City, men der har jeg ikke vært. Det er dimsum og dessertene som er stjernene her, men de har også hovedretter for de som foretrekker det. Dimsumen er den mest delikate og smakfulle jeg noen gang har prøvd, og alle jeg har tatt med dit (som ikke er få) er enige i akkurat det. Servicen er særs god – du får hjelp til å velge både retter og drikke (de har en lang liste med kinesiske teer som kan matches til maten), og rettene kommer i et akkurat passende tempo så det verken blir for mye på en gang eller for lange pauser. Og ikke er det vesentlig dyrere enn andre dimsumrestauranter heller!

1. Morito/Moro


Type mat: spansk/midt-østen/nord-afrika/tyrkia
Prisnivå: tapas (morito) £5-10, forrett (moro) £7-9, hovedrett (moro) £16-25
Prøv disse rettene: krydret lam med aubergine, lamb chops, cumin & paprika (morito), yoghurtkake, malaga raisin ice cream (moro)
Beliggenhet: clerkenwell/angel
Booking: morito tar ikke reservasjoner (de skriver deg på en liste når du møter opp om kvelden og ringer deg når det er din tur, så kan du ta en cocktail eller øl i nærheten i mens). nødvendig for moro

Restaurantsøstrene Moro og Morito er mine absolutte favorittrestauranter i London. Moro åpnet dørene på 1990-tallet på et for den tiden uortodokst sted, men trakk raskt til seg alle som var noe innen mat trakk til. Her serverer de mat fra og inspirert av Spania, nord-Afrika, Midtøsten og Tyrkia – men aldri fusion (høres kjent ut?).

Nå er nabolaget blitt en kulinarisk detinasjon og for noen år siden åpnet de tapasbaren Morito i nabobygget. Her fortsatte de med samme stil for tapasretter. Jeg har vært her utallige ganger og er minst like fornøyd hver gang. Atmosfære, service, mat – alt er perfekt. Både Moro og Morito har vært til stor inspirasjon for min egen matlaging, og drar du hit vil du nok kjenne igjen flere kombinasjoner og smaker. De har også gitt ut en rekke kokebøker, og i mai åpner Morito tapasbar nummer to i Hackney Road. Skal du til London, tilbring en kveld her. Du vil ikke angre.

Følg Et kjøkken i Istanbul på:

Illustrasjonsbildet øverst i artikkelen er lånt fra hjemmesiden til Morito www.morito.co.uk. Øvrige bilder er embed fra offentlige Instagramprofiler.

SaveSave

SaveSave

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

Nye oppskrifter, skatter fra arkivet, historier fra Istanbul og mye mer. Rett i innboksen.

11.000+ abonnenter!

Annonse (Hvorfor?)
Dekorativt skille

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

Siden 2022 har jeg tilbudt medlemskap for å støtte arbeidet med denne siden. Medlemmer får en rekke fordeler, som reklamefri tilgang, 100+ eksklusive oppskrifter og artikler og mye mer.

Vidar Bergum setter boller på plass i fargerik kjøkkenhylle
Foto: Bahar Kitapcı

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert, har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap.

Som medlem får du reklamefri tilgang til over 450 unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor, eksklusive matkurs, nyhetsbrev om ingredienser, matkultur og kjøkkentips og mer.

Ny her? Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Lær alle triksene, få alle oppskriftene

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap. Medlemmer får blant annet:

🍴 450+ unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor
📄 Månedlig e-hefte med nye oppskrifter
📺 Eksklusive matkurs
⭐️ Eksklusive nyhetsbrev om ingredienser, matkultur & kjøkkentips
✌️ Reklamefri tilgang
og mer

Ny her?

Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Dekorativt skille
Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Dekorativt skille

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen dager før kommentaren publiseres.